Bananentaart

Een bananentaart is een heerlijk tussendoortje. Fijn dat je hem nu ook zelf makkelijk in je eigen keuken kunt maken! Lees hieronder het bananentaart recept voor een zelfgemaakte bananentaart die gegarandeerd lekker is!

De ingrediƫnten

Boter, suiker, 2 eieren, bloem, melk, 3 bananen, taartvorm, oven.

Bananentaart recept in 7 stappen!

  1. Doe de suiker, eieren, melk en bloem bij elkaar en meng het tot een glad mengsel, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Prak en pureer de bananen en zorg dat ze ongeveer zo stroperig zijn als boter. Meng deze bananen vervolgens met het beslag (uit stap 1). Zorg dat het goed gemengd is, zodat het een gladde massa is.
  3. Vet de cakevorm in, zodat de taart er niet aan blijft plakken.
  4. Giet het beslag in de vorm en zorg dat het goed verspreid is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Doe de taart in de oven en wacht ongeveer 45 minuten.
  7. De taart is klaar, eet smakelijk!

Hierna kun je de taart leuk gaan versieren, zodat hij er wat vrolijker en nog lekkerder uitziet!

De taart versieren

Deze bananentaart is natuurlijk sowieso al lekker, maar je kunt hem nog lekkerder maken door hem leuk te versieren met allerlei leuke dingetjes, zoals aardbeien of chocolade. Je kunt deze taart ook omtoveren tot een chocolade bananentaart door in het beslag ook stukjes pure chocolade toe te voegen. Dit geeft een heerlijk effect aan de taart!

Verder kun je ook allerlei soorten noten toevoegen, zoals walnoten, pecannoten of amandelen. Verder kun je deze bananencake ook zelf naar smaak maken door een bepaalde hoeveelheid suiker toe te voegen, hierdoor maak je de bananencake zo zoet als je zelf wilt, zodat je zeker weet dat de taart (ander taart recept) lekker is.

Deze bananentaart kan trouwens ook goed gegeten worden in combinatie met slagroom, ijs, een bananencake of fruit. Hierdoor wordt deze taart een heerlijk tussendoortje op elk moment van de dag! Het bananentaart recept is dus makkelijk en snel!

Meer tips: een bananencake maken in 9 stappen; bananenbrood recept in 3 stappen! bananenijs recept