Bananenkoekjes

Vind je bananenkoekjes ook zo lekker? Gelukkig is het nu mogelijk om ze zelf te maken in je eigen keuken, waardoor je nooit meer naar de winkel hoeft om ze te halen! Bovendien bespaar je er veel geld mee, want de ingrediënten van dit bananenkoekjes recept zijn goedkoop en makkelijk te halen! Hiermee kun je dus makkelijk, snel en goedkoop bananenkoekjes maken!

Verder zijn deze koekjes redelijk gezond en kun je er leuke dingen met doen. Zo kun je er stukjes chocolade in doen. Dit zorgt ervoor dat deze lekkere koekjes ook nog eens gezonde koekjes worden die lekker en goedkoop zijn! Verder hebben ze natuurlijk de heerlijke smaak van banaan, wat natuurlijk heerlijk is!

Bananenkoekjes recept

Je hebt voor dit recept alleen maar het standaard recept van koekjes nodig. Dit recept is makkelijk en de ingrediënten zijn makkelijk, zoals boter, melk, meel en suiker. Het enige dat je nog moet kopen voor dit bananenkoekjes recept zijn bananen.

De koekjes maken

Nu je de ingrediënten in huis hebt, kun je volgens het standaard recept het deeg maken. Als je het deeg gemaakt hebt, dan kun je de bananen gaan voorbereiden. Hiervoor dien je de bananen te pellen en te pureren. Dit kan bijvoorbeeld in een blender. Het is belangrijk dat de bananen zo fijn mogelijk geplet zijn, omdat het dan goed verspreidt door het deeg.

Als de bananen fijn gemaakt zijn, dan kun je ze in het deeg doen. Roer het deeg nog even goed, zodat het een fijne massa wordt. Hierna kun je het op een bakplaat, op bakpapier, in de oven doen. Laat het ongeveer 20 minuten op 180 graden bakken. Houdt de bananenkoekjes wel voortdurend in de gaten, omdat het ook sneller kan gaan!

Koekjes versieren en andere tips

Nu heb je overheerlijke bananenkoekjes! Deze zijn natuurlijk nu al lekker om te eten, maar je kunt er ook leuke dingen mee doen. Zo kun je ze eten met chocoladesaus of kun je te verwerken in bijvoorbeeld bananenijs.

Je kunt ook lekkere stukjes chocolade doen bij het deeg. Hiervoor wordt het een echt chocolate chip cookie met bananensmaak! Zoals je ziet is bananenkoekjes maken dus makkelijk en leuk!

Wil je meer bakken met bananen? Bekijk dan ook het bananencake recept, het bananentaart recept of dit bananenbrood.