Bananenijs

Wil je ook heerlijk bananenijs maken? Bekijk hier dan het bananenijs recept om makkelijk en snel heerlijk ijs te maken. Het is niet moeilijk! Verder is het goedkoop en snel te doen, waardoor ijs maken nog nooit zo leuk en makkelijk was!

Ingrediƫnten

Voor het ijs heb je het volgende nodig: suiker, melk, 1 banaan, vanillesuiker, een bakje om het ijs in te doen.

Bananenijs maken

Bananenijs maken is niet moeilijk. Hieronder staan de stappen, waardoor je altijd goed weet wat je moet doen.

  1. Roer de melk en de suiker door elkaar.
  2. Pureer de bananen, zodat het een fijne massa wordt.
  3. Doe de bananen bij de melk en roer alles goed.
  4. Zet het in de vriezer, en roer alles om de 30 minuten even om.
  5. Nadat het een dag heeft gevroren, is het klaar om op te eten!

Zoals je ziet is dit bananenijs recept makkelijk. Daarnaast is het goedkoop, waardoor je nooit veel geld kwijt bent, dat is fijn, want je wilt natuurlijk nooit te veel geld uitgeven!

Voordelen van bananenijs maken

Bananenijs is natuurlijk super lekker! Want de smaak van banaan komt goed terug in dit ijs. Verder is dit recept super makkelijk, waardoor ijs maken nog nooit zo makkelijk was! Je kunt ook leuke dingetjes doen met dit ijs. Zo kun je ook stukjes chocolade doen bij de melk, waardoor het ijs wordt met stukjes chocolade.

Je kunt ook verschillende soorten melk gebruiken. Deze verschillende soorten melk zorgen ervoor dat het bananenijs een andere structuur heeft. Hierdoor kan het iets harder of zachter zijn, het is natuurlijk altijd leuk om hiermee te experimenteren. Verder kun je er ook nog een smaakstof van banaan bij doen als je de smaak te flauw vindt.

Dit bananenijs is natuurlijk ook lekker om te eten bij andere recepten met bananen erin. Zo kun je het heerlijk combineren met een lekkere bananencake, de makkelijke bananentaart, of het knapperige bananenbrood. Al deze recepten zijn makkelijk thuis te maken!