Bananenbrood

Bananenbrood is een lekkere variatie op het dagelijkse brood, want bananenbrood is net als brood, maar dan met de lekkere smaak van bananen. Gelukkig kun je nu zelf makkelijk dit brood maken met dit bananenbrood recept, waardoor je altijd goedkoop een heerlijke lunch of een heerlijk tussendoortje kunt eten.

Verder is dit brood vaak ook biologische en goedkoop. Hierdoor hoef je niet eens zoveel meer tijd in de keuken door te brengen dan bij het bakken van normaal brood. Je kunt dus gerust zeggen dat dit bananenbrood gezond, lekker, goedkoop en super makkelijk is!

Ingrediënten

Dit bananenbrood recept is net als een recept voor normaal brood, maar er worden dan bananen bij gedaan. Voor dit brood zijn dus de normale ingrediënten nodig, zoals boter, melk, tarwemeel of bloed, eieren en een bakvorm. Daarnaast heb je ook 2 tot 4 bananen nodig, afhankelijk van de smaak die je wilt creëren.

Bananenbrood maken in 3 stappen!

Nu je de ingrediënten hebt, kun je aan de slag gaan. Hieronder staat het stappenplan van het bananenbrood recept, zodat je altijd precies weet wat je moet doen.

  1. Meng de eieren, de bloem en de melk, en roer zo lang totdat het een gladde massa van deeg wordt.
  2. Pureer de bananen en stop deze bij het deeg. Roer goed zodat er geen stukjes banaan meer in zitten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en doe het deeg in de vorm, zet het in de oven en laat het ongeveer 50 tot 60 minuten bakken.

Nadat het bananenbrood klaar is, kun je het opeten. Dit brood is lekker bij bijvoorbeeld chocoladesaus of ijs. Je kunt natuurlijk ook zelf een bananenmilkshake, bananentaart of bananencake maken, zodat het een echte bananenlunch wordt!
Je kunt ook andere dingen toevoegen aan het baksel, waardoor hij nog meer smaak krijgt. Zo kun je stukjes chocolade toevoegen, of kun je noten of zaden toevoegen, zoals walnoten, pecannoten of amandelen. Dit baksel is ook heerlijk in combinatie met slagroom of ander fruit, zoals aardbeien, kiwi, sinaasappel of mango (alle fruit van de frisse kant).

Vind je de smaak van banaan en bananen ook zo lekker? Probeer dan één van de vele andere recepten met bananen erin, want er zijn werkelijk honderden recepten met bananen erin, gelukkig maar, wat de smaak van banaan is zo lekker! Probeer dus ook gerust deze lekkere cake of taart met de smaak van banaan.

Meer lekkere tips als bananenbrood?: bananencake recept, of bananentaart recept. Zelf bananenijs maken.